Üliõpilaste XVII Suvemängude karikad jäid taaskord Tallinna Tehnikaülikoolile

 
 

Selle aastased Üliõpilaste XVII Suvemängude möödusid üliõpilasspordi mekas Kääriku Spordikeskuses mõnusas suveilmas ning üliõpilasspordi melus. Tallinna Tehnikaülikool edestades sportlikuma kõrgkooli arvestuses Tartu Ülikooli ülinapilt – kõigest 3 punktiga. 3 päevase võistluse käigus oli esikoht pidevas rotatsioonis kahe tugeva konkurendi vahel. Kahjuks nurjas torm pühapäeva pärastlõunale planeeritud alade toimumise, mistõttu oleks võinud ka Tartu Ülikoolil veel võimalus avaneda Tallinna Tehnikaülikooli käest esikoha ära napsamiseks.

Vaata Üliõpilaste XVII Suvemängude parima kõrgkooli arvestus

Kõige aktiivsem üliõpilane Üliõpilaste Suvemängudel oli seekord Kristjan Noormets (Tartu Tervishoiu Kõrgkool), kes võttis osa kokku 16 alast. Naistest olid kõige aktiivsemad Janeli Patrail (Eesti Lennuakadeemia) ja Geily Sinijärv (Sisekaitseakadeemia), kes osalesid mõlemad 13 spordialal. Kõige aktiivsema kõrgkooli tiitli napsas teiste kõrgkoolide eest Tallinna Tehnikaülikool, kes kogus suvemängudelt kokku 1006 osaluskorda. Neile järgnesid Tartu Ülikool, Tallinna Ülikool, Eesti Maaülikool ning Tartu Tervishoiu Kõrgkool, kes kõik ületasid ka 300 osaluskorra läve.

Vaata Üliõpilaste XVII Suvemängude aktiivseima kõrgkooli arvestus

 
 

Tallinna Tehnikaülikooli delegatsioonijuht Martin Malm meenutab heitlust Tartu Ülikooliga ainult positiivsete sõnadega: „Konkurents Tartu Ülikooliga oli äärmiselt tugev ja seda oli tunda juba suvemängude ettevalmistuse perioodil. Erinevaid tiime või võistlusalade sportlasi ettevalmistades oli mitmelt poolt kuulda tugevaid nimesid, kes Tartut esindama tulevad. Seetõttu tulime suvemängudele teadmisega, et vaja on anda endast kõik ja loota ka õnnele. Ilmselt oli tegemist TTÜ jaoks tänavune suvemängude võit kõige aegade napim. Omalt poolt tunnustan Tartu Ülikooli korraldustiimi, kes on suutnud oma ülikooli taset suvemängudel järjepidevalt tõsta ning TTÜ-l olemise kahtlemata ebamugavaks teinud :)“